Industria

Fiecare afacere face parte dintr-o industrie mai mare. Fortele care influenteaza industria ca intreg vor influenta si afacerea dumneavoastra. Analiza industriei va ajuta sa intelegeti mai bine propria afacere si factorii care o influenteaza. De asemenea, indica cititorilor planului faptul ca intelegeti conditiile externe in care va desfasurati activitatea.

Industria este reprezentata de toate firmele care ofera pe piata un produs sau serviciu similar, din alte afaceri cu legatura directa cu produsul sau serviciul respectiv, si de sisteme de aprovizionare si distributie care sprijina activitatile acestor firme.

Industriile in care se incadreaza afacerea

             Punctele enumerate mai jos reprezinta activitatile posibile pe care le puteti desfasura. Alegeti-le pe cele care se potrivesc firmei dumneavoastra si eventual adaugati-le pe cele pe care le desfasurati in plus.

1)  Turism;

2)  Industria Alimentara.

Tendintele de crestere sau scadere trecute si viitoare ale industriei

            Completati aici cu informatiile pe care le aveti despre fiecare industrie definita la punctul anterior. Puteti realiza si estimari daca stiti ca acestea sunt apropiate de realitate:

Influenta factorilor sezonieri

            Din punctul de vedere al planificarii afacerii, factorii sezonieri sunt acele imprejurari care determina modificarea substantiala a comportamentului mediului de afaceri. Atunci cand se pregateste fluxul de numerar, trebuie avuta in vedere influenta factorilor sezonieri asupra lichiditatilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s