De ce unele pensiuni au turisti, iar altele NU?

top-tenIntrebare? De ce unele pensiuni ai turisti si altele NU?

O intrebare care framanta pe multi dintre proprietarii de pensiuni. Mai aud pe altii cum se plang, ca nu merge cu turismul ca turistii vin numai de sarbatori, si in timpul anului nu vin, ca nu se merita, etc., etc. si alte si alte motive.

Problema majora NU sunt turistii, ca vin foarte rar, problema este la pensiune, la proprietarul de pesiune pentru ca nu stie sa atraga turistii la pensiune. Cu toate ca sunt foarte multe canale de promovare pe internet, unele gratuite iar altele cu plata, si tot nu reuseste.

Cauzele sunt multiple, la fel cum sunt si proprietarii de pensiuni, sau manageri, pentru ca ambii se ocupa de rezervari, in functie de cat de mare este pensiunea. si ce capacitate de cazare are, si in functie si de servicii.

Multi proprietari de pensiuni, sau mai bine spus cei mai multi lucreaza dupa ureche, in sensul ca vede la vecin ca si-a amenajat cateva camere si si-a transformat casa in pensiune, si face si el la fel, cu toate ca poate nu a procedat bine in unele situatii, sau poate are anumite particularitati ce la vecinul nu se potrivesc. Si face o amestecatura de lucruri, si dupa ce considera ca a terminat asteapta sa vina turistii.

Lucrurile s-au schimbat foarte mult, an de an, pretentiile turistilor cresc, serviciile trebuie imbunatatite cat se poate, si mai ales promovarea trebuie sa fie foarte buna.

Sunt multe site-uri de turism, si cred ca le cunoasteti pe cele mai multe unde foarte multe pensiuni au promovare, sunt bune si acelea. Partiularitatea este ca cei mai multi isi pun o descriere, poze si preturi. Doar atat.

Ceea ce este foarte greu ca sa atragi turisti avand in vedere multitudinea de pensiuni care sunt, si este si greu ca sa te diferentiezi de altii daca nu ai oferte cu pachete, ceea ce alte pensiuni nu au. Pentru ca nu este destul dar sa ai cazare, masa si servicii bune, daca nu le si prezint turistilor ce pot sa faca in zona, ce obiective turistice sunt in imprejurimi, si multe alte lucruri.

Noi asta intentionam prin pachetele noastre de promovare sa ajutam pensiunile sa isi creeze propriile ei oferte pentru fiecare perioada a anului, cu detalii, ceea ce asta il intereseaza pe turist, si doar cu asta il poti atrage.

Pentru detalii legate de ofertele de promovare, nu ezitati ca sa ne contactati:

Echipa Promovare Pensiuni

Tel: 0737 670 630 / 0754 457 950

E-mail: promovare_pensiuni@yahoo.com


One thought on “De ce unele pensiuni au turisti, iar altele NU?

  1. 95% au ramas in mentalitatea anilor 80-90, cand pentru orice produs/serviciu furnizorul dicta. Din aproximativ 10000 de unitati de cazare, doar 2-3000 au un cont de facebook si majoritatea nu au o pagina facebook, marea majoritate joaca jocuri si posteaza aiurea. Isi compromit engagement-ul cu like-uri obtinute aiurea. De site-uri proprii, nu mai vorbim.
    Sunt inscrisi pe diverse site-uri, in functie de ce toane au avut in momentul inscrierii, dar nu mai intra niciodata sa actualizeze datele si tarifele – multe dintre ele sunt landing page-uri gratuite cu potential de a le aduce lead-uri si a genera conversii (multe, putine, nu conteaza).
    Au impresia ca daca s-au inscris pe un site, e suficient.
    Urmaresc numai ce e gratis. Costuri de marketing… ce e aia?
    Nu stiu sa construiasca parteneriate win-win cu site-urile si agentiile de turism.
    Nu urmaresc sa-si satisfaca oaspetii si nici sa obtina un feedback/recenzie.
    Pe scurt, nu au clienti pentru ca sunt prosti si nici nu vor sa iasa din asta.

Leave a comment